Huijnen & Hopman, accordeon en viool

Huijnen & Hopman, accordeon en viool

 

http://www.huijnenhopman.nl
In het najaar 2019 kwam ons nieuwe album Love! uit m.m.v. Eva Maria Westbroek. Bezoek onze website en kom luisteren naar een van onze concerten seizoen 2021/2022. 

 

Huijnen & Hopman maken van ieder concert een beleving: meeslepende muziek, afgewisseld met persoonlijke verhalen. Ze creëren een intieme setting waarbij ze het publiek actief betrekken. Alles kan, en alles mag.

‘Souvenir’ van Ladislav Kupkovic was de aanleiding voor de eerste samenwerking van Huijnen & Hopman in 2012. Huijnen speelde ’Souvenir’ aan het begin van haar carrière, en de wens om het opnieuw te spelen betekende een vliegende start voor het duo. De unieke combinatie van viool en accordeon blijkt een schot in de roos, de klankkleuren zijn ongeëvenaard.

Huijnen & Hopman zijn onophoudelijk op zoek naar repertoire voor deze specifieke combinatie. Van volksmuziek uit de Balkan, Duitse romantiek, Argentijnse tango en zigeunermuziek tot hedendaagse werken – speciaal voor hen geschreven. Het duo bewerkt alles zelf. Ze blijven dicht bij het origineel, maar gaan altijd de uitdaging aan er een eigen karakteristieke versie van te maken. Hun stijl is zowel expressief, virtuoos en swingend, als speels en intiem.

Het romantisch georiënteerde debut album ‘Dance!’ uit 2015 werd bejubeld door de (inter)nationale pers en bekroond met vijf sterren.

www.huijnenhopman.nl

 

 

 

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]